részletes keresés
Egy jól sikerült állomás.
 
Szerdán Kolumbia fővárosában, Bogotában lépett fel a Metallica, a helyi rendőrségnek tankokat kellett bevetnie, hogy megakadályozza a dühöngő rajongók rendbontását. Több mint száz letartóztatás történt, de a koncert rendben lement.
 
A problémákat az okozta, hogy a Metallica bogotai koncertjére sokkal többen lettek volna kíváncsiak, mint amennyien jegyhez juthattak a fellépés előtt. A neves metal zenekar utoljára 1999-ben járt az országban, s miután hatalmas a népszerűsége Kolumbiában, a balhéra jó előre számítani lehetett… A belépő nélkül maradt rajongók százával özönlötték el koncert helyszínét, és erőszakkal próbáltak bejutni a stadionba, a helyi rendőrségnek kellett megakadályoznia az internetes közösségi oldalon napok óta szerveződő nagyobb rendbontást.

Összesen 1500 rendfenntartó érkezett a helyszínre, és több tankot is bevetettek az erőszak megfékezésére. Végül a koncert rendben lezajlott, a rendőrök 160 embert tartóztattak le, többen kórházban végezték az összecsapások után.

Akik nem jutottak be, erőszakkal akartak bemenni. A rendőrségi jelenlét szükséges volt, mert ezek az azsociális egyének rongáltak, ablakokat törtek be a környéken” – mondta a helyi rendőrfőnök.

forrás: http://shortscore.net

 
Vintage'52 Hangszerviz - 1136 Bp., Balzac u. 54.